Frisdrankautomaten verdwijnen op DBZ

Door Felien Lison en Linde Lemarcq

De onderwijskoepel en voedingsindustrie hebben een overeenkomst bereikt over de drankautomaten en ongezonde versnaperingen op middelbare scholen. Onze school zal deze wet ook invoeren, hierdoor zullen we geen frisdrank meer kunnen kopen op school.

Nieuwe drankautomaten

Momenteel is er al een ‘gezonde’ drankautomaat geplaatst in de kring. Ook in de kreetzaal komt zo’n automaat zodra de voorraad frisdrank daar is uitgeput. De gezonde drankautomaat biedt alleen water en spuitwater met een smaakje aan. Ook het systeem met de drankbonnetjes verdwijnt doordat er meer drankautomaten komen.

De Vlaamse regering voert dit in om de jongeren een makkelijkere keuze te laten maken voor producten die passen in een gezonde en evenwichtige levensstijl. Dit is nodig omdat suikerrijke dranken tot overgewicht en obesitas bij jongeren kunnen leiden.

De nieuwe voedingsdriehoek

Onlangs is de nieuwe voedingsdriehoek ingevoerd door het Vlaams Instituut Gezond Leven (VIGeZ). Hier werd al een tijdje op gewacht doordat de vorige driehoek te complex was. De nieuwe driehoek zet plantaardig en puur eten boven dierlijke en bewerkte producten. Wat meteen opvalt is dat deze driehoek op zijn kop staat. Vroeger was er maar één driehoek waar eten en sport/beweging samen stonden, nu zijn er twee aparte driehoeken om water en groenten meer in de kijker te zetten en een duidelijk overzicht te bieden van de beweging die je nodig hebt.

Onderwijs speelt een belangrijke rol bij de opgroei van kinderen tot gezonde volwassenen, daarom is het belangrijk dat ongezonde voeding en frisdrank op school verdwijnen.

Afbeeldingsresultaat voor nieuwe voedingsdriehoekAfbeeldingsresultaat voor nieuwe voedingsdriehoek

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: