Hutsepot

Door Linde Lemarcq en Felien Lison

Wil je een nieuwe warme ontmoetingsplaats dichtbij de school? Don Bosco Zwijnaarde neemt deel aan een wedstrijd van burgerbudget Gent om een oude loods in de buurt van de school op te knappen. Samen met o.a. Natuurpunt doopten ze het project ‘De Hutsepot’. Steun het project door hier te stemmen. 

Hoe stemmen?

Kies op burgerbudget.gent drie projecten die je wilt steunen. Stem zeker voor het project ‘De Hutsepot’. Je kan enkel stemmen als je in de stad Gent woont. De periode loopt van 29 september tot en met 14 oktober.

Waarom stemmen?

In de buurt van de school ligt een oude loods die zal worden omgebouwd tot een eetplaats, keramiekshop en een opslagplaats voor voedsel. Er zal een afdak aanwezig zijn met picknickbanken, eetmogelijkheden, toiletten, speeltuin, fietsenrekken, internettoegang … en er zijn nog veel meer ideeën! Bovendien komt er een verbindingsweg van de loods naar de school.

Daarvoor hebben we natuurlijk een budget nodig. Via de wedstrijd van burgerbudget Gent kunnen we subsidies krijgen voor het project. Indien het project niet uitgevoerd kan worden, zal de loods worden afgebroken.

kniopsel

Een kleine preview van hoe de nieuwe omgeving eruit kan zien:

Knipsel hutsepot

Wat is burgerbudget Gent?

De stad Gent geeft de inwoners een mogelijkheid om samen aan de stad te bouwen. Iedereen kreeg de mogelijkheid om een eigen project voor te stellen om de stad of wijk beter te maken. Een voorstel kan tot 150.000 euro krijgen voor de uitvoering. 105 voorstellen worden nu voor stemming voorgelegd aan de Gentenaars. Elke Gentenaar kan op zijn drie favoriete projecten stemmen. Het oordeel van de Gentenaars telt voor 70% mee in de eindbeslissing. Stem dus zeker!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: